Wybierz język:
 
 
 
 
Slide1 Slide2 Slide3 Slide4
 
 
 
 

Döinghaus GmbH jest renomowaną niemiecką firmą, która produkuje urządzenia do cięcia produktów takich jak: najróżniejsze rodzaje ciast i ciastek, suchych bądź nadziewanych kremem, marmoladą, orzechami, owocami, masłem orzechowym, itp. Urządzenia tną również pierniki, batoniki müsli, owoce, a także całą gamę innych produktów takich, jak sery, chleb tostowy, chleb pełnoziarnisty, pizza, karmel, itp. Firma produkuje wysokiej jakości maszyny przeznaczone do cięcia konwencjonalnego, jak i do cięcia przy pomocy ultradźwięków.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Precyzyjne cięcie produktów spożywczych

Kiedy konsument kupuje produkt, bardzo ważną rolę spełnia dla niego wygląd towaru. Bardzo trudno jest zapewnić estetyczny wygląd produktów, które w trakcie cięcia mają tendencję do rozmazywania się; kiedy cięty jest gorący produkt lub gdy zawiera on twarde składniki (np. orzechy). Rozwiązaniem są ultradźwięki. Zapewniają one precyzję bez względu na to, czy produkt jest rzadki, twardy, czy to produkt końcowy czy ciasto, jedno – czy wielowarstwowy. Do cięcia ultradźwiękami wykorzystuje się ostrza, które wibrują z częstotliwością 20 kHz (lub wyższą). Na proces składa się przecinanie konwencjonalnym ostrzem oraz ultradźwiękami. Produkty mogą być cięte wzdłuż, w poprzek lub pod dowolnym kątem.

Nasze maszyny oferują precyzyjne cięcie ciast i tortów a także wszelkich innych produktów spożywczych.